Катастрофа у Броварах: кількість загиблих та поранених зросла

Поділитися:

Унаслідок аварії вертольота вранці 18 січня у Броварах загинув міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, його перший заступник Євген Єнін та державний секретар МВС Юрій Лубкович. Разом з ними загинуло ще шестеро людей, які перебували на борту вертольота.

Про це повідомив голова Нацполіції Ігор Клименко.

«Сьогодні вранці, 18 січня, у Броварах розбився гелікоптер ДСНС. Внаслідок авіакатастрофи загинуло керівництво МВС: міністр, перший заступник міністра та державний секретар», – написав він.

За інформацією, голови ОВА Олексія Кулеби, загинули 18 людей і 29 отримали поранення.

«Станом на 10:30 – 18 загиблих, у тому числі 3 дітей. Відомо про 29 поранених, серед яких 15 дітей. Потерпілим надається вся необхідна допомога. На місці працюють усі оперативні служби», – повідомив він.

Трагедія сталася у Броварах, що під Києвом, поруч із житловим багатоквартирним будинком та дитячим садком, у якому на момент трагедії перебували діти та викладачі. Унаслідок падіння вертольоту на місці виникла пожежа.

Офіс генпрокурора розглядає всі можливі версії причини трагедії. Наразі проводяться невідкладні слідчі дії. Про це заявив генеральний прокурор Андрій Костін.

«Зараз на місці трагедії працюють слідчі та експерти. Проводяться невідкладні слідчі дії. Наразі ми розглядаємо всі можливі версії аварії вертольота. Досудове розслідування доручено слідчим СБУ», – повідомив генпрокурор.

Водночас речник командування повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що катастрофу розслідуватиме комісія, до якої увійдуть різні авіаційні фахівці.

«Це не буде 1-2 дні, тому що дослідження авіакатастрофи займає деякий час», – зауважив Ігнат.

Тим часом у поліції просять свідків трагедії в Броварах поділитися інформацією про подію.

«Є прохання до людей, які бачили проліт вертольота, який тривалий час летів на низькій висоті – будь ласка, звернутися до Національної поліції на лінію 102 або до місцевих поліцейських. Обов’язково приїдемо до вас і запишемо, що ви бачили. Це дуже важливо для об’єктивного всестороннього розслідування», — закликав голова Національної поліції Київської області Андрій Нєбитов.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...
20 Квітня 2024 року - 22:53
Станом на 19 квітня в Єдиному реєстрі зброї вже зареєстровано...
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...