Генерал ЗСУ заявив, що українські війська вже вийшли з Авдіївки

Поділитися:

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив про виведення українських підрозділів із Авдіївки.

«Виходячи з оперативної обстановки, яка склалася навколо Авдіївки, щоб уникнути оточення та збереження життя та здоров’я військовослужбовців, ухвалив рішення про виведення наших підрозділів із міста та перехід до оборони на більш вигідних рубежах», – написав він у фейсбуці.

Сирський підкреслив, що українські воїни «гідно виконали свій військовий обов’язок, зробили все можливе для знищення найкращих російських військових частин, завдали ворогові значних втрат у живій силі та техніці».

Командувач оперативно-стратегічного угрупування військ «Таврія» Олександр Тарнавський повідомив, що військові вийшли з Авдіївки на «заздалегідь підготовлені позиції».

«У ситуації, коли ворог наступає по трупах своїх солдатів з перевагою снарядів десять до одного, під постійними бомбардуваннями – це єдине правильне рішення. Оточення не допущено, особовий склад виведено, наші воїни зайняли оборону на певних рубежах», – написав він у телеграмі.

За кілька днів до призначення на посаду головнокомандувача ЗСУ Олександр Сирський в інтерв’ю ZDF заявив, що Україна не може собі дозволити таке ставлення до військових, як у російських воєначальників.

Ми не можемо дозволити собі таке ставлення як у російських воєначальників, де вони проводять практику м’ясних штурмів. Я краще залишу, можливо, якусь позицію, але не допущу загибелі всього особового складу», – наголосив він.

Нагадаємо, напередодні в Білому домі заявили про критичну ситуацію в Авдіївці Донецької області. Як повідомив речник Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі, значною мірою це відбувається через те, що в українських військових на місцях закінчуються артилерійські боєприпаси. Білий дім вкотре наголосив на необхідності схвалення Конгресом додаткової допомоги Україні.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....