Для чого Росія розхитує Молдову: у ГУР назвали дві цілі

Поділитися:

Росія продовжує розхитувати ситуацію в Молдові. Останніми тижнями Кремль робить низку вкидів про можливий наступ ЗСУ на Придністров’я. Розповідаємо, для чого це все.

Представник ГУР МО Андрій Черняк пояснив, які цілі переслідують росіяни. Він розповів, для чого ворогові потрібно посилювати напругу навколо Молдови та невизнаного Придністров’я.

Дві цілі розхитування Молдови

За словами Черняка, мовиться про бажання Кремля:

  • відвернути увагу світової спільноти від великої війни в Україні;
  • продемонструвати бодай якусь “перемогу” росіянам.

У Придністров’ї в росіян дуже обмежений контингент. Є склади, які вони охороняють. Але на тих складах уже майже нічого немає, а те, що залишилося – старе і непридатне до використання,
– підкреслив Черняк.

Тим часом у самій Молдові окупанти політичним шляхом намагаються розхитати ситуацію. І роблять вони це під “чужим прапором”. Черняк нагадав, що щось подібне росіяни вже робили. Але у Донецьку та Луганську.

“На нашу думку, створюючи напруження в Молдові, Росія ставить для себе дві цілі. Перше – намагання відволікти європейську громадськість від подій, що відбуваються в Україні. Вони бачать, що вся увага сконцентрована на Україні, в тому числі у сенсі допомоги. Тому вони намагаються розпалити нову пожежу в Європі”, – зауважив Черняк.

Та й не варто забувати, що росіянам потрібно принести бодай якусь “перемогу”. Представник ГУР МО підкреслив, що ворогові не вдалося досягнути жодного результату у так званій “спецоперації”.

Тому їм потрібно демонструвати будь-які “перемоги” для свого населення. Зараз вони намагаються зробити якусь революцію, щоби створити ілюзію наче “світ за них”, “народ Молдови за нас”,
– наголосив Черняк.

Росія вигадує байки про хіматаку

  • Речниця МЗС Марія Захарова напередодні видала безглузде звинувачення. За її словами, Україна буцімто готує хімічну атаку по Придністров’ю. Ба більше, вона переконана у можливості використання тієї самої “брудної бомби”.
  • Уряд Молдови спростував жалюгідне звинувачення Захарової. У країні зазначають, що пильно стежать за ситуацією поблизу Придністров’я.
  • Речник МЗС України Олег Ніколенко теж прокоментував цю безглузду заяву. Він підкреслив, що відповідні твердження – фейки. Ба більше, нагадав, що Росія схильна звинувачувати інших у тому, що сама планує зробити.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...
20 Квітня 2024 року - 22:53
Станом на 19 квітня в Єдиному реєстрі зброї вже зареєстровано...
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...