Де і як далеко відступають ЗСУ – ISW

Поділитися:

21 квітня Міністерство оборони (МО) Росії заявило, що підрозділи російського Південного угруповання військ захопили Богданівку (на північний схід від Часів Яр), але аналітики ISW не спостерігали візуальних доказів, які підтверджують це твердження.

Один із російських військових блогерів також стверджував, що українські війська нещодавно відступили зі своїх позицій, що залишилися в південно-західній частині Богданівки, але не надав візуальних доказів на підтвердження цієї заяви.

Тоді як джерело, пов’язане з російським ВДВ, зауважувало, що українські сили все ще контролюють домінуючі тактичні висоти на північ і північний захід від Богданівки, а ситуація на передовій у цьому районі складна.

21 квітня офіцер Нацгвардії України заявив, що російським військам вдалося укріпити позиції в районі Богданівки, куди вони перекинули значну техніку та зайняли добре підготовлені оборонні позиції.

При цьому він не уточнив, чи контролюють російські сили Богданівку, і оцінив, що противник може спробувати використати Богданівку, щоб оточити Часів Яр з півночі та захопити Іванівське (на південний схід від Часів Яру), щоб загрожувати Часів Яру з півдня.

Як йдеться у звіті, російські сили незначно просунулися на захід від Кремінної на тлі позиційних боїв на лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна 21 квітня.

Геолокаційні кадри, опубліковані 19 квітня, свідчать, що загарбники незначно просунулися на схід від Ямполівки (на захід від Кремінної). Позиційні бої тривали на північний захід від Сватового біля Стельмахівки; на захід від Кремінної біля Тернів; і на південь від Кремінної біля Білогорівки.

Нагадаємо, українські війська можуть зазнати додаткових невдач у найближчі тижні, очікуючи на вже ухвалену військову допомогу США, яка дозволить Україні стабілізувати фронт, однак, ймовірно, постачання зможуть пригальмувати нинішній російський наступ.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...