Британська розвідка сумнівається у швидкому відновленню Кримського мосту

Поділитися:

Щонайменше рік знадобиться росії, щоб відремонтувати Кримський міст, який зазнав часткового руйнування у результаті вибуху 8 жовтня, – вважають британські розвідники.

Попри обіцянки окупаційної влади Криму встановити пошкоджені прольоти до 20 грудня, які вони озвучили президенту путіну, згодом їм довелося визнати, що роботи з відновлення мосту триватимуть щонайменше до березня 2023 року. Але в британській розвідці сумніваються в реалістичності таких термінів.

«Хоча кримські чиновники стверджували, що ці додаткові прольоти будуть встановлені до 20 грудня, президента путіна поінформували, що роботи на іншій проїжджій частині призведуть до переривання дорожнього руху до березня 2023 року. Заміну пошкодженого залізничного мосту було домовлено здійснити до вересня 2023 року, хоча віцепрем’єр росії заявив, що терміни ремонту будуть прискорені», – йдеться в повідомленні.

Наразі функціонує лише одна залізнична колія, а відтак рух потягів обмежено. Утім темпи відновлення мосту також будуть залежати від погодних умов під час зими.

Зусилля рф з ремонту Кримського мосту продовжуються, але він навряд чи буде повністю запущений принаймні до вересня 2023 року, – пише у щоденному звіті розвідка Великої Британії.

Британські розвідники зауважили, що через пошкодження Кримського мосту росії довелося зупинити матеріально-технічне постачання до окупованого Криму та півдня України, що призвело до зменшення здатності рф переміщати на тимчасово окуповані регіони військову техніку та армійців цим шляхом.

«Пошкодження мосту, нещодавня атака на Чорноморський флот у Севастополі та ймовірний вихід із Херсона ускладнюють здатність російського уряду намалювати картину військового успіху», – резюмували у розвідці Великої Британії.

 Нагадаємо, 8 жовтня на Кримському мосту, який з’єднує тимчасово окупований півострів з росією виникла пожежа. Російські ЗМІ повідомили про загоряння цистерни з паливом. Рух транспорту мостом було зупинено.

Окупаційна влада звинуватила у вибуху українські спецслужби.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...
20 Квітня 2024 року - 22:53
Станом на 19 квітня в Єдиному реєстрі зброї вже зареєстровано...
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...