Бої за Часів Яр: як зміниться ситуація на фронті в разі захоплення чи оточення міста

Поділитися:

РФ прагне захопити агломерацію, до якої входять Слов’янськ, Краматорськ, Дружківка та Костянтинівка.

Якщо росіяни зможуть захопити Часів Яр, то це дозволить їм розпочати подальші наступальні операції проти міст, які фактично утворюють український оборонний пояс у Донецькій області. Такий висновок зробив Американський Інститут вивчення війни ISW у черговому своєму звіті.

Тут нагадують, що війська РФ давно прагнули захопити групу великих міст у Донецькій області, до якої входять Слов’янськ, Краматорськ, Дружківка та Костянтинівка.

На початку вторгнення, навесні 2022 року їм це не вдалося. Звільнення українськими військами Ізюма Харківської області та подальше просування на півночі Донецької та Луганської областей під час Харківського контрнаступу восени 2022 року зірвало російські плани з наступу на північний край цього українського поясу «фортець».

Peeling Off Kostiantynivka small.png (1.56 MB)

Peeling Off Kostiantynivka small.png (1.56 MB)

Захоплення Часового Яру дозволило б російським військам розпочати безпосередній наступ на південну частину українського оборонного поясу. Часів Яр розташований приблизно за сім кілометрів від Костянтинівки і приблизно за 20 кілометрів від Дружківки. Наступні наступальні операції російські війська можуть розпочати безпосередньо на Дружківку чи Костянтинівку після деякого періоду відпочинку та поповнення після можливого захоплення Часів Яру.

Російські війська також могли б наступати на Олексіїве-Дружківку (15 км на захід від Часів Яр), щоб відрізати та ізолювати Костянтинівку від решти «фортечного» поясу та створити умови для оперативного оточення міста.

Нагадаємо, Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що на східному напрямку впродовж останніх днів обстановка суттєво загострилася.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...
20 Квітня 2024 року - 22:53
Станом на 19 квітня в Єдиному реєстрі зброї вже зареєстровано...
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...