Байден закликає ООН підтримувати Україну, оскільки союзники бачать перспективи затяжної війни – Вloomberg

Поділитися:

Президент Джо Байден закликав світових лідерів підтримати Україну у її війні проти Росії, навіть коли країна та її союзники готуються до перспективи довготривалого конфлікту, у своїй промові на Генеральній Асамблеї ООН.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

«Якщо ми дозволимо розділити Україну, чи буде незалежність будь-якої нації безпечною?» Байден заявив у вівторок. «Відповідь – ні. Ми повинні протистояти цій відкритій агресії сьогодні, щоб стримувати інших потенційних агресорів завтра».

«Жодна нація не хоче, щоб ця війна закінчилася більше, ніж Україна», — сказав Байден, коли президент України Володимир Зеленський спостерігав за його виступом. «Відповідальність за цю війну несе лише Росія. Тільки Росія має силу негайно припинити цю війну. І лише Росія стоїть на заваді миру, тому що ціна Росії за мир — це капітуляція України, території України і дітей України».

Заклик продовжувати підтримувати Київ прозвучав, коли Байден готується прийняти Зеленського в Білому домі в четвер. Зеленський також зустрінеться з членами Конгресу, включно зі спікером Палати представників Республіканської партії Кевіном Маккарті, щоб висловити свою думку про надання додаткової допомоги. Українські війська ведуть виснажливий контрнаступ, щоб повернути землі, втрачені Росією, і Зеленський звернувся до союзників з проханням про додаткову допомогу.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...