Чому рецесія в США все ще вірогідна — і незабаром настане – Вloomberg

Поділитися:

Коли всі очікують м’якого приземлення, будьте готові до удару. Це урок недавньої економічної історії — і зараз він незручний для США.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Літо, коли інфляція знизилася, робочих місць залишалося багато, а споживачі продовжували витрачати, зміцнило впевненість — не в останню чергу у Федеральному резерві — що найбільша економіка світу уникне рецесії.

Угода, укладена в останню хвилину, щоб уникнути припинення роботи уряду, створює безпосередній ризик трохи далі в майбутньому. Але великий автомобільний страйк, відновлення виплат студентських позик і зупинка, яка може відновитися після закінчення угоди про тимчасові витрати, можуть легко скоротити зростання ВВП у четвертому кварталі на один відсотковий пункт.

Додайте ці потрясіння до інших потужних чинників, що діють на економіку — від скорочення заощаджень через пандемію до стрімкого зростання процентних ставок, а тепер і цін на нафту — і сукупний вплив може бути достатнім, щоб схилити США до спаду вже цього року.

Нагадаємо, Китай і Німеччина віддані підтримці глобального економічного взаємозв’язку, заявив віце-прем’єр Китаю Хе Ліфен після зустрічі у Франкфурті.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...