У Києві відбулася прем’єра анімаційного фільму «Непотрібні речі» Дмитра Лісенбарта

Поділитися:

У столичному кінотеатрі “Оскар” відбувся закритий прем’єрний показ анімаційного короткометражного фільму “Непотрібні речі”, знятого за мотивами оповідання Роберта Шеклі “Лавка старовинних чудасій”.

В основі сюжету – історія з недалекого майбутнього, історія про зміну ролей, де робот Роб знаходить собі домашнього улюбленця – чоловіка Роберта. Проведений з людиною час трансформує Роба та навчає його робити нелогічні вчинки, притаманні лише людям.

«Це наочна трансформація робота в людину, яка змушує нас замислитись над власним життям і власною людяністю», – так змалював основний посил свого фільму режисер Дмитро Лісенбарт.

Стрічка стала дебютною анімаційною роботою режисера. Як зауважив Лісенбарт, він з дитинства захоплювався фантастикою та давно мріяв зняти фільм у цьому жанрі. За плечима митця – понад 25 років роботи в анімації, а чотири роки тому він вирішив створити власний авторський короткий метр за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

«Я дуже люблю фантастику, читаю її з дитинства, а Шеклі — це найкрутіший хуліган у фантастиці у світі. Він легко пише та зрозумілий у формах», — розповідає Дмитро.

Світова прем’єра анімаційного фільму «Непотрібні речі» відбулася на Шанхайському міжнародному кінофестивалі у 2021 році. І далі почав мандрувати світом та збирати нагороди.

«У нас було десь 50 фестивалів, з яких у десятьох ми здобули перемоги та були визнані кращим анімаційним фільмом фестивалю. Ми представляли Україну дуже достойно. Це інший бік авторського кіно. З одного боку, це творча лабораторія, де ти даєш можливість режисеру створити те, про що він мріяв. З іншого боку, це можливість спробувати нові технології. І це імідж держави на міжнародних конкурсах», — розповідає продюсер фільму Віталій Хало.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
24 Березня 2024 року - 20:24
Десять пілотів пройшли базову льотну, наземну та мовну підготовку у...
21 Березня 2024 року - 17:07
Важлива новина для всіх хто хоче бути корисним на своєму...
21 Березня 2024 року - 15:53
За рішенням Кабміну та після обговорення з міжнародними представниками, сторінку...
21 Березня 2024 року - 13:14
Куба - екзотичний острів, який у багатьох асоціюється з Че...