Що далі: українська режисерка зняла фільм про харків’ян, які 3 місяці прожили в метрополітені

Поділитися:

Монтаж картини зробив відомий український кліпмейкер Віктор Придувалов.

Українська режисерка Дар’ї Дрюченко, яка все життя пропрацювала на телеканалі «1+1» під час війни зняла документальний фільм «Що далі?». Картина про харків’ян, які майже 3 місяці прожили в метрополітені, як в укритті. «Це історія про життя після війни й те, що нас чекає далі», – дізнається режисерк.

На фото: Дар’ї Дрюченко і Арад Бенкьо, посол Австрії в Україні

Картину покажуть на кінофестивалі «Молодість» 29 жовтня. Режисером монтажу займався відомий кліпмейкер і режисер Віктор Придувалов.

Про що кіно

В одній картині розкривається відразу три історії. Молодого студента і єдиного лікаря на платформі з півтори тисячі людей.
Вчителя Монтессорі центру, рятівниці дитячої психіки. Вагітною жінки, яка народить ще одну українку, не дивлячись на весь жах навколо.

Ідея зняти кіно виникла у режисерки в перші дні війни, коли вона сама була на 9 місяці вагітності.

«Коли почалася війна я на собі відчувала весь страх та відповідальність за майбутню дитину, – згадує режисер і продюсер фільму Дар’я Дрюченко. – В перший день я виїхала з країни, щоб народити в безпеці. Але через стрес та невідомість ледь не народила в дорозі. Їхавши до друзів у Німеччину або Швейцарію, я на одну ніч зупинилась у Відні. І тут вже і народила сина.

Через два тижні після пологів, мене розривало на шматки, хотілось допомогти на інформаційному фронті, розказати, показати іноземцям, що відбувається в Україні. З запаленими очима та вірою в проєкт, я прийшла до свого партнера та колеги Гернота Шафлера співвласника Віденської продакшен компанії «Sabotage-films». Він безмежно підтримував Україні і продовжує це робити. Можна сказати, що завдяки йому, а ще підтримці Австрійського посольства в Україні, в нас все вийшло. Майже півроку монтажу на відстані Відень-Київ і кіно готове.

Монтаж фільму робив відомий режисер і кліпмейкер Віктор Придувалов, а оператором постановником виступив Руслан Богдан.

Нагадаємо, кінофестиваль « Молодість» в цьому році проходить з 21 по 29 жовтня в кінотеатрі «Жовтень». Прем’єра документальної картини «Що далі?» режисерки Дар’ї Дрюченко відбудеться в рамках фестивалю 29 жовтня в залі «Аншлаг» .

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...