Про це заявив президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні.

Зеленський також додав, що понад 170 000 квадратних кілометрів території України залишаються небезпечними через російські міни та снаряди, що не розірвалися.

Служби з надзвичайних ситуацій щодня проводять роботи з розмінування по всій Україні.

Як зазначив Зеленський під час одного зі своїх нічних звернень у грудні 2022 року, “це та форма російського терору, з якою доведеться боротися довгі роки”.

Із звільнених районів Херсонської та Харківської областей неодноразово надходять повідомлення про те, що цивільні особи отримують поранення або гинуть від вибухів мін.

Двоє цивільних загинули і двоє отримали поранення 10 березня у селі Іщенка Херсонської області. Також 7 березня 63-річний мешканець села Сніжківка поблизу Ізюма Харківської області отримав поранення внаслідок вибуху міни.

 

За словами Зеленського, “найближчим часом” також будуть новини про боротьбу за притягнення до відповідальності російських військових злочинців.

 

У своєму нічному зверненні Зеленський також подякував Канаді за розширення санкцій проти імпорту російського алюмінію та сталі.

“Ми повинні не тільки обмежити здатність терористичної держави обходити існуючі санкції, а й запровадити нові, щоб Росія не могла пристосуватися до глобального тиску”, – сказав Зеленський.

Нагадаємо, Президент Володимир Зеленський 10 березня ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України про санкції щодо 120 фізичних та 287 юридичних осіб.