ЄС встановить суворіші правила щодо розширення безмитної торгівлі в Україні, – Bloomberg

Поділитися:

Європейський Союз наблизився до розширення безмитної торгівлі з Україною, водночас посиливши правила імпорту продовольства, щоб заспокоїти занепокоєння протестуючих фермерів щодо надлишку пропозиції.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Комітет Європейського парламенту з міжнародної торгівлі проголосував у вівторок за підтримку попередньої угоди, досягнутої 27 державами-членами блоку напередодні. Пропоноване продовження на один рік із призупиненням мит і квот відновить тарифи, якщо постачання певних продуктів перевищує встановлений поріг, але запобіжні заходи не включають потенційні обмеження на пшеницю, незважаючи на вимоги Франції, Польщі та Угорщини.

Продовження дії так званих автономних торговельних заходів, які ще мають бути схвалені Європейським парламентом наприкінці квітня, дозволить Києву зберегти майже безперешкодний доступ до ринку ЄС до червня 2025 року. Торгова угода разом із занепокоєнням щодо зростання виробничих та адміністративних витрат, був центром протестів фермерів по всій Європі, останнім часом у Польщі та Бельгії.

Посилене положення охоплюватиме ширший спектр продуктів, включаючи м’ясо птиці, яйця, цукор, овес, кукурудзу та мед, із повторним запровадженням мит, якщо імпорт перевищить середні обсяги базисного періоду, який було продовжено до другої половини 2021 року — до російського. вторгнення — до кінця 2023 року. Ця угода потенційно скорочує безмитну вигоду для України на 330 мільйонів євро (359 мільйонів доларів) до 1,8 мільярда євро.

Нагадаємо, Майк Помпео, який очолював Держдеп США за президентства Дональда Трампа, приєднався до республіканців, які закликають проголосувати багатомільярдну допомогу Україні.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...