ЄС проведе нараду з приводу перекритих україно-польських кордонів

Поділитися:

У вівторок, 19 лютого, Єврокомісія проведе завтра зустріч Координаційної платформи з врегулювання суперечок щодо експорту українського зерна, які виникли між Польщею та Україною.

Про це заявив речник Європейської комісії Олоф.

«Найбільш ефективним форумом, який може розглянути ці складні проблеми та знайти тривалі рішення на середню та більш віддалену перспективу, є спільна Координаційна платформа, яка зустрінеться вже завтра. Ми будемо раді надати інформацію про підсумки цієї зустрічі й про те, як розвиваються переговори», – сказав Гілл.

За його словами, право на мирні демонстрації є невід’ємним у демократичних країнах ЄС. Разом з цим, Єврокомісія послідовно відстоює позицію, що у таких діях не може бути місця для насильства, і саме національна влада країн-членів несе відповідальність за дотримання правопорядку на зовнішніх кордонах ЄС.

«Національна влада має забезпечувати свободу руху для транспорту, що є важливим для нормального функціонування наших ланцюгів постачання та для стабільності внутрішнього ринку ЄС», – сказав речник.

Нагадаємо, звинувачуючи Україну у надмірному експорті агропродукції, Польща сама є найбільшим постачальником продовольства в Україну.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...