ЄС посилює перевірки українського зерна через фермерські протести

Поділитися:

В Євросоюзі посилять перевірки перевізників, щоб впевнитися, що вони дотримуються домовленостей відносно правил експорту зерна з України через територію ЄС.

Про це пише Reuters.

Так в Європі намагаються вирішити проблему протестуючих фермерів. Фермери протестують через низку скарг, включно з тим, що вони називають недобросовісною конкуренцією з боку України.

Багато хто з аграріїв, особливо в сусідніх з Україною країнах, стверджує, що вони постраждали від рішення ЄС відкрити «шляхи солідарності», відмовитися від митних зборів і запровадити інші заходи, щоб допомогти Україні доставити своє зерно на ринок в умовах розв’язаної рф повномасштабної війни.

У Польщі фермери розпочали загальнонаціональні протести в лютому, блокуючи кордони з Україною та порушуючи роботу портів і доріг.

Закриття кордонів ніколи не є гарною ідеєю, тим більше кордонів із сусідом, який так потребує зв’язку. Поки угоди виконуються правильно, проблем бути не повинно, і ми працюємо над посиленням виконання. Іншими словами, ми повинні переконатися, що оператори не порушують угоди, що вони можуть виконувати лише двосторонні операції, що вони мають право на транзит», — сказала єврокомісар з питань транспорту Адіна Валеан.

Нагадаємо, польські фермери розпочали страйк на литовському кордоні. Також через блокаду кордону польськими фермерами в Україні дорожчають автогаз, бензин та дизель.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...