Єгипту потрібні гроші, а війна в Газі дає світові нові причини для допомоги – Bloomberg

Поділитися:

Два місяці тому Єгипет виглядав як країна, якій загрожує фінансовий крах. Тепер у світу є термінові нові причини прийти на допомогу.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Війна Ізраїлю з ХАМАС поставила Єгипет у центр уваги. Це єдині ворота для допомоги, щоб дістатися до Гази, і оточених палестинців, щоб втекти. Це ключовий гравець у переговорах щодо заручників, які дозволили перемир’я після шести тижнів боїв. Абдель-Фаттах Ель-Сісі, колишній головнокомандуючий армією, якого планують переобрати на посаду президента наступного тижня в голосуванні, яке мало суперечить, раптово посідає перше місце в списку обов’язкових відвідин світових лідерів.

Усе це перетворюється на важелі впливу, якими Єгипет — незважаючи на те, що це найбільш густонаселена країна Близького Сходу та розташований на одній із найжвавіших торгових артерій світу — не користувався десятиліттями. І її економіка рідко відчувала гостру потребу.

Інфляція перевищує 35%, обмінний курс валюти на чорному ринку значно вищий за офіційний, а міжнародний капітал втік, залишивши Єгипет позбавленим доларів.

Якщо не вдасться знайти більше, країна може опинитися під загрозою дефолту за зовнішнім боргом у розмірі 165 мільярдів доларів США, що фактично знищить Єгипет з карти світу для інвесторів.

Нагадаємо, Єна зміцнилася найбільше за майже рік, оскільки трейдери нарощують ставки на те, що Банк Японії скасує останній у світі режим негативної процентної ставки вже цього місяця.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...
20 Квітня 2024 року - 22:53
Станом на 19 квітня в Єдиному реєстрі зброї вже зареєстровано...
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...