Всі структурні маяки МВФ виконані – Україна очікує на перегляд програми EFF

Поділитися:

Україна повністю виконала всі структурні маяки та інші зобов’язання за програмою розширеного фінансування EFF з Міжнародним валютним фондом (МВФ).

Місія щодо четвертого перегляду програми, як чекається, почне роботу наприкінці травня у Варшаві. Про це повідомила заступниця міністра фінансів Ольга Зикова агентству Інтерфакс-Україна.

“Усі структурні маяки виконано… Ми можемо говорити про те, що ми в програмі й виконуємо свої зобов’язання”, – сказала вона в кулуарах другого люксембурзько-українського бізнес-форуму “Швидке відновлення України”, що приходив у Люксембурзі.

Чиновниця зазначила, що під час роботи місії йтиметься також про структурну роботу над тим, щоб Україна надалі залишалася в рамках програми, напрацьовуватиметься план роботи до майбутнього до кінця року п’ятого її перегляду. За її словами, “критичних точок немає”.

Перші місяці цього року за відсутності фінансування ЄС і США, яке частково компенсували Японія і Норвегія, Україна пройшла практично завдяки внутрішнім заходам: податок на надприбуток банків, дострокова сплата дивідендів найбільшими держкомпаніями.

Україна проводить і далі проводитиме активні переговори і зі США, і з ЄС щодо питання взаємного передбачуваного виконання взятих на себе зобов’язань, додала Зикова.

Нагадаємо, чотирирічна програма EFF у розмірі близько $15,6 млрд була затверджена 31 березня 2023 року і є частиною пакета міжнародної підтримки України в розмірі $122 млрд.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
12 Червня 2024 року - 21:21
Незважаючи на можливе підвищення акцизів на пальне на 1,5–2 грн....
12 Червня 2024 року - 19:53
Один з оперативників розвідки РФ, який безпосередньо займається проведенням дезінформаційної...
12 Червня 2024 року - 13:43
Адміністрація американського президента планую посилення обмежень на доступ Китаю до...
11 Червня 2024 року - 18:06
У 2024 році ІТ-сфера України продовжила свій динамічний розвиток, незважаючи...