В Ізраїлі бюджет може піти по тривожній траєкторії через військовий законопроєкт на 16 мільярдів доларів, – Bloomberg

Поділитися:

Сім місяців війни Ізраїль накопичував кошти, і станом на зараз має 60 мільярдів шекелів (16 мільярдів доларів). Це може призвести до збільшення бюджетного дефіциту, якщо уряд не почне запроваджувати дії. Про такий можливий розвиток подій пише Telegram “Перший Бізнесовий“.

У четвер були опубліковані дані Мінфіну Ізраїлю, де чітко видно: дефіцит за останні 12 місяців зріс до 7% валового внутрішнього продукту станом на квітень, і це перевищує оцінку уряду в 6,6% за весь календарний 2024 рік. Тільки за період з січня по квітень поточного року витрати зросли майже на 36% порівняно з аналогічним періодом 2023 року. Натомість доходи знизились на 2,2% – це сталося більшою мірою через зниження податкових платежів.

Через те, що фінансові втрати Ізраїлю під час війни постійно зростають, країна, за словами аналітиків та економічних експертів, знаходиться не шляху до бюджетного дефіциту, який вже зараз називають одним з найбільших у цьому столітті.
Нагадаємо, що Центробанк Ізраїлю раніше оцінював, що загальна вартість конфлікту сягне 255 мільярдів шекелів протягом 2023-2025 років.

Нагадаємо, президент Сі Цзіньпін приїхав до Угорщини, маючи на меті не тільки оголосити про інвестиції Китаю у цій країні.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
20 Травня 2024 року - 18:42
Лінія магазинів EVA – найбільша національна мережа магазинів краси та...
20 Травня 2024 року - 18:25
На сьогодні діє норма, що висновок ВЛК є дійсним протягом...
20 Травня 2024 року - 15:24
Академія інтернет-маркетингу WebPromoExperts розробила нову програму для ветеранів АТО та...
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...