У Volkswagen AG зробили заяву стосовно мита на китайські електромобілі, – Bloomberg

Поділитися:

Керівництво концерну Volkswagen AG висловилося на тему підвищення мита на китайські електромобілі, які створюють неабияку конкуренцію європейським та американським виробникам. Зокрема, на думку німців, підвищення мита не допоможе, а от скорочення витрат на власне виробництво – так.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

На думку керівників європейського автомобільного гіганта, підвищені мита – це лише «короткий перепочинок», а насамперед потрібно думати про скорочення витрат. Це – головний інструмент для конкурентоспроможності світових виробників у довгостроковій перспективі.

Арно Антліц, головний фінансовий директор групи компаній Volkswagen AG, сказав про наміри китайців вже у найближчому майбутньому розпочати виробництво своїх автівок у Європі, на місцевих потужностях. На додаток китайські виробники погрожують погіршенням загальної ситуації на ринку, бо обіцяють «болісні дії у відповідь на побудову додаткових бар’єрів». Зокрема, у середу офіційний Пекін зробив заяву, що готовий запровадити додаткові мита до 25% на автомобілі імпортного виробництва із «великими двигунами», бо існує торгова напруга зі США та ЄС.

«Ми повинні використати наступні два-три роки, щоб стати ще більш конкурентоспроможними з боку витрат. Дуже сумнівно, чи поточне обговорення тарифів веде в правильному напрямку», – написав Антліц.

Нагадаємо, президент РФ Путін видав указ, яким дозволив уряду країни розпочати підготовку до процесу конфіскації будь-яких активів США у Росії.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
12 Червня 2024 року - 21:21
Незважаючи на можливе підвищення акцизів на пальне на 1,5–2 грн....
12 Червня 2024 року - 19:53
Один з оперативників розвідки РФ, який безпосередньо займається проведенням дезінформаційної...
12 Червня 2024 року - 13:43
Адміністрація американського президента планую посилення обмежень на доступ Китаю до...
11 Червня 2024 року - 18:06
У 2024 році ІТ-сфера України продовжила свій динамічний розвиток, незважаючи...