У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт про зменшення регуляторного навантаження на бізнес

Поділитися:

Кабмін зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт «Про внесення змін до деяких законів України щодо зменшення навантаження на бізнес».

Про це повідомив постійний представник уряду у ВР Тарас Мельничук.

“Законопроєкт розроблено в рамках прискореного перегляду інструментів державного регулювання господарської діяльності з метою очищення регуляторного поля від зайвого навантаження на бізнес”, – зазначив  Мельничук.

Так, проєктом закону пропонується:

  • скасувати повноваження виконавчих органів сільських, селищних, міських рад у сфері меліорації земель в частині надання дозволів на будівництво меліоративних систем та окремих обʼєктів інженерної інфраструктури, а також у частині прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом (реконструкцією) меліоративних систем та окремих обʼєктів інженерної інфраструктури;
  • виключити повноваження центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері рибного господарства, на погодження будівництва або будь-яких інших робіт на території та акваторії, відведених порту.

Нагадаємо, , що Україна та Бельгія розпочали переговори щодо укладення угоди про співпрацю у сфері безпеки. До цього стало відомо, що уряд Бельгії вирішив прискорити постачання Україні власних винищувачів F-16 і зробити це вже до кінця 2024 року, не чекаючи формування нового кабінету міністрів.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
26 Липня 2024 року - 15:13
Що таке холістична медицина та як її принципи стосуються стоматології?
26 Липня 2024 року - 14:14
24 липня 2024 року на другій зустрічі ком’юніті «Майстерня сенсів»...
23 Липня 2024 року - 17:51
Президент вніс до Верховної Ради законопроєкти про затвердження його указів...