У МВФ оголосили основну мету програми з Україною

Поділитися:

Програма Міжнародного валютного фонду з Україною на 2023-2027 роки передбачає надання 15,1 доларів. Але головне – це підтримка всіх країн.

Про це заявила глава МВФ Крісталіна Георгієва на брифінгу у Вашингтоні.

“Ми виділили кошти за нашою програмою вже втретє, але найважливіша роль нашої програми полягає в тому, що вона є каталізатором фінансової підтримки України”, – сказала вона.

За її словами, програма мобілізує 122 млрд доларів протягом чотирьох років. “Це дає українській владі передбачуваність того, що фінансування буде. І мені було дуже приємно вислухати вчорашні заяви на круглому столі щодо України. Підтримка України залишається стабільною. Це твердо”, – додала вона.

Георгієва нагадала про 50 млрд євро від ЄС. “Адміністрація США прагне підтримки Конгресу від України. Активізуються багато інших країн, Японія, Канада, Великобританія, Південна Корея. Список довгий”, – сказала вона.

Глава МВФ зазначила, що в Україні “ми бачимо чудову рішучість економічної команди та українського народу мати економіку, що функціонує, незважаючи на війну”.

“У нас є програма з Україною на суму 15,1 млрд доларів. У березні ми дуже успішно завершили наш третій огляд. І це показує, що Україна спромоглася протистояти вкрай тривожній силі війни. Зростання становить 5,3%, інфляція – 3,2 %, збирання податків – близько 36% ВВП”, – повідомила Георгієва.

Вона повідомила, що зараз МВФ оцінив потреби України на цей рік у 42 млрд доларів. “Ми впевнені, що ці потреби буде задоволено”, – сказала вона.

Нагадаємо, угода України з МВФ про програму EFF була схвалена 31 березня 2023 року.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...