Туреччина відкрила у Чорному морі нове родовище газу на 58 млрд кубометрів

Поділитися:

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган у понеділок оголосив про відкриття нового родовища газу в Чорному морі на 58 мільярдів кубометрів. Відтепер загальна оцінка морських запасів блакитного палива країни зросла до близько 710 мільярдів кубометрів. Нові поклади знаходяться на глибині 3 тисячі 23 метри.

Про це повідомляє Bloomberg.

За інформацією, нове родовище було виявлене під час розвідки родовища Сакарія в Чорному морі, запаси якого оцінювалися в 652 мільярди кубометрів.

«Ми провели нове буріння на газовому родовищі Сакарія. Наше бурове судно Fatih виявило запаси природного газу об’ємом 58 мільярдів кубічних метрів на глибині 3 тисячі 23 метри», – повідомив Ердоган.

За його словами, «еквівалент природного газу, який виявили у Чорному морі, становить 1 трильйон доларів на міжнародних ринках за сьогоднішніми цифрами».

Очікується, що родовище Сакарія почне подавати газ в турецьку мережу з першого кварталу 2023 року. До останніх новин про більший обсяг газу в ньому очікувалось, що воно задовольнить близько третини внутрішніх потреб Туреччини після досягнення піку видобутку.

Раніше Анкара прогнозувала, що видобуток газу на Сакарії становитиме близько 3,5 мільярда кубометрів на рік і протягом чотирьох років буде збільшений до приблизно 15 мільярдів кубометрів, що становитиме приблизно чверть поточного видобутку в Європейському Союзі.

Нагадаємо, Туреччина через нестачу власних енергоресурсів є одним із найбільших покупців російського газу. 8 листопада з’явилася інформація про домовленість Туреччини та росії почати розрахунки у рублях за постачання російського природного газу.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
24 Березня 2024 року - 20:24
Десять пілотів пройшли базову льотну, наземну та мовну підготовку у...
21 Березня 2024 року - 17:07
Важлива новина для всіх хто хоче бути корисним на своєму...
21 Березня 2024 року - 15:53
За рішенням Кабміну та після обговорення з міжнародними представниками, сторінку...
21 Березня 2024 року - 13:14
Куба - екзотичний острів, який у багатьох асоціюється з Че...