Термін дії “зернового коридору” продовжили ще на 60 днів

Поділитися:

Власне, на підтримку «правильного» результату другого туру президентських виборів угоду і було пролонговано.

17 травня, за день до формального закінчення, зернову угоду – чотиристоронні домовленості щодо експорту українського зерна з чорноморських портів – було продовжено ще на два місяці. Про це заявив президент і кандидат у президенти Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган.

Новина була подана у форматі телезвернення, де власне український експорт слугував лише приводом розповісти про значущість спікера для світової продовольчої безпеки та ступеня його впливу на глобальні процеси. Нагадаємо: Туреччина перебуває у самому розпалі передвиборчих перегонів, між двома турами президентських виборів.

«Зусиллями нашої країни, за підтримки наших російських друзів, вкладом наших українських друзів було вирішено продовжити угоду щодо чорноморського зерна ще на два місяці», – сказав Ердоган, побажавши успіхів усьому світу й запевнивши, що Туреччина продовжуватиме зусилля щодо забезпечення виконання всіх умов угоди та його продовження у наступному періоді. Також турецький президент повідомив, що до експорту зерна з України можуть бути залучені ще два порти – Миколаїв та Ольвія.

Досягнення домовленості про пролонгацію договору підтвердили також інші сторони угоди. Він діятиме щонайменше до 18 липня.

 

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...
20 Квітня 2024 року - 22:53
Станом на 19 квітня в Єдиному реєстрі зброї вже зареєстровано...
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...