Тариф на електроенергію для населення встановили на рівні 2,88 грн/кВт-год вже з червня

Поділитися:

Уряд схвалив рішення про підвищення тарифу на електроенергію для населення до 2,64 гривень за кВт.

За словами Міністра енергетики України Германа Галущенка, це рішення є вкрай складним, але необхідним для масштабної підготовки енергосистеми до наступного опалювального сезону, яка триває на енергетичних об’єктах країни. Про це Міністр енергетики заявив під час брифінгу, повідомляє Урядовий портал.

Міністр пояснив, що НКРЕКП, звернулась до Міністерства енергетики з пропозицією підняття у два етапи тарифу для населення до ринкового рівня, тобто до 5,5 грн. Першим етапом комісія пропонувала підняти тариф до 2,88 грн з ПДВ за 1 кВт-годину.

«Але ми бачимо можливість встановити тариф на рівні 2,64 грн/ кВт-год. Це мінімальний тариф, який дозволить утримати енергосистему», – зазначив Герман Галущенко. За його словами, з підняттям тарифу середня сума в платіжці за електроенергію для однієї родини зросте орієнтовно на суму до 250 гривень.

У Міністерстві припускають, що наступного опалювального сезону обстріли енергооб‘єктів будуть відбуватися так само системно, тому необхідно задіяти усі можливі ресурси для відновлення об’єктів та їх захисту.

При цьому планується збереження субсидій для населення, а також збільшення фінансування фонду субсидіювання комунальних послуг для незахищених верств населення, аби всі українці, які потребують допомоги держави, її отримали.

Нагадаємо, глава МАГАТЕ Рафаель Гроссі представив план забезпечення безпеки Запорізької атомної електростанції.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...
15 Квітня 2024 року - 23:08
Понад чотири місяці студенти проходять навчання в соціальній акторській школі...
12 Квітня 2024 року - 13:41
Hillel IT School підписують у “Вчасно” навіть інструктажі з питань...
11 Квітня 2024 року - 12:05
Сьогодні, 11 квітня, Верховна Рада ухвалила Закон про мобілізацію