Стало відомо, коли Україна отримає торгівельні пільги на ринку Євросоюзу

Поділитися:

Представник України при Європейському Союзі Всеволод Ченцов розповів, коли Україна зможе скористатися торговими пільгами на ринку Євросоюзу.

Про це повідомляє Суспільне.

Європейський парламент та Рада ЄС досягли попередньої згоди про продовження заходів з лібералізації торгівлі для України, які передбачають нові обмеження та запобіжники щодо аграрного експорту.

За словами посадовця, рішення щодо торгівельних пільг для України набере чинності не пізніше червня цього року. Дискусії відбуваються на тлі фермерських протестів, виборів у деяких країнах та російської пропаганди. Головним завданням української сторони було «забезпечити продовження на наступний рік торгового безвізу».

І враховуючи політичний календар європейського союзу, по суті рішення вже має бути ухвалене на рівні європейського парламенту не пізніше квітня, тому що це остання сесія. І далі на рівні європейської ради. Вже наступного тижня на рівні послів узгодять той компроміс, який був досягнутий в рамках тріалогу і далі. Оскільки профільний парламентський комітет вже його підтримав, далі буде вже по суті технічна процедура і голосування на пленарці і на рівні європейської ради, вже без дискусії, як ми сподіваємося», — зазначив Всеволод Ченцов.

Нагадаємо, в Мінекономіки розповіли, коли ЄС обмежить ввезення агропродукції з рф і Білорусі. Також названі шість аграрних реформ схваленої ЄС програми Ukraine Facility.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...