США допоможуть Україні експортувати зерно після виходу рф із “зернової угоди”

Поділитися:

США допомагатимуть Україні з експортом продовольства після виходу російської федерації із Чорноморської зернової ініціативи.

Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен, повідомляє “Європейська правда”.

Як пояснив Блінкен, після припинення росією участі в “зерновій угоді” США й партнери будуть розглядати інші варіанти експорту українського зерна, але зауважив, що крок Москви матиме “глибокий сковувальний ефект” на можливість їхньої реалізації.

“Адже інші країни, компанії, вантажовідправники тощо будуть дуже стурбовані тим, що станеться з їхніми суднами і персоналом”, – додав він.

Держсекретар США також нагадав, що сенс “зернової угоди” полягав у тому, щоб гарантувати безпеку, надійність і передбачуваність вивезення продовольства з України до країн, які його потребують.

“За відсутності цього ми розглянемо, що ще можна зробити, щоб знайти інші шляхи потрапляння українських продуктів харчування на світовий ринок, включно з вивезенням залізницею та автомобільним транспортом. Але з погляду обсягів дуже важко замінити те, що зараз втрачається. Це результат того, що росія перетворила продовольство на зброю”, – підсумував Блінкен.

Нагадаємо, Генеральний секретар Організації Об’єднаних Націй Антоніу Гутерреш прокоментував рішення росії про припинення роботи «зернової угоди».

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...
20 Квітня 2024 року - 22:53
Станом на 19 квітня в Єдиному реєстрі зброї вже зареєстровано...
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...