S&P 500 закрився на історичній позначці 5200 після ФРС, – Bloomberg

Поділитися:

Трейдери на Уолл-стріт підняли акції до нових історичних максимумів, оскільки Федеральна резервна система повідомила, що вона на шляху до зниження процентних ставок уперше з початку пандемії.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Історичним кроком стало те, що індекс S&P 500 перевищив 5200 пунктів через припущення про те, що кінець найагресивнішого циклу зростання ФРС за покоління продовжить сприяти збільшенню прибутків компаній. Зростання акцій було майже повсюдним, а ті сфери, які цього року відставали — як, наприклад, з малою капіталізацією — зростали. Короткострокові казначейські облігації перевищили ефективність, і тепер трейдери бачать вищі шанси.

Політики зберегли свій прогноз щодо трьох скорочень у 2024 році та перейшли до уповільнення темпів скорочення своїх облігацій, припускаючи, що вони не стривожені нещодавнім зростанням інфляції. Хоча Джером Пауелл продовжував підкреслювати, що офіційні особи хотіли б бачити більше доказів того, що ціни падають, він також сказав, що буде доцільно почати послаблення «в якийсь момент цього року».

«Підсумок цієї прес-конференції «немає новин — хороші новини» полягає в тому, що ринки продовжують мати зелене світло для зростання», — сказав Кріс Заккареллі з Independent Advisor Alliance. «ФРС не стане на заваді бичачому ринку».

Нагадаємо, Дональд Трамп закликав Верховний суд США оголосити йому імунітет від кримінального переслідування за спробу скасувати результати виборів 2020 року, висуваючи аргументи, спрямовані на те, щоб уникнути суду до того, як виборці підуть на виборчі дільниці в листопаді.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....