Росія набирає трудових мігрантів для війни – Bloomberg

Поділитися:

Росія покладається на тисячі часто мимовільно набраних робітників із сусідніх країн, щоб розпочати розгалужену багатомільярдну реконструкцію на окупованих територіях України.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Шукачів роботи, які приїжджають до Росії з країн колишнього Радянського Союзу, відправляють в Україну для роботи на будівельних проектах, але часом вони закінчували копати окопи та воювати на полі бою. У процесі вони ризикують порушити закони на батьківщині, що може посадити їх у в’язницю.

Президент Володимир Путін заявив, що Росія витрачає понад 1 трильйон рублів (11 мільярдів доларів) на рік на відновлення окупованих територій України після того, як його майже дворічне вторгнення залишило величезні території в руїнах. Зусилля, які є частиною стратегії зміцнення контролю над незаконно анексованими регіонами, вимагають припливу робочої сили, але Росія вже стикається з серйозним тиском на робочу силу.

Мігрантів заманюють оголошення про роботу на російських сайтах, де пропонуються роботи на будівництві за зарплату, значно вищу за середню по ринку. Наприклад, будівництво на Східному Донбасі може обіцяти до 350 000 рублів (майже 4 000 доларів) на місяць разом із проживанням, транспортом і медичною страховкою. Навпаки, згідно з даними місцевої кадрової служби Superjob, оператор верстатів на фабриці заробляє до 2000 доларів на місяць, що вже майже на 20% більше, ніж роком раніше, оскільки конкуренція за працівників під час війни підігріває спіраль заробітної плати.

Нагадаємо, голова комітету Палати представників із розвідки Майк Тернер надав дані про «серйозну загрозу національній безпеці» всім членам Конгресу для вивчення. Два джерела телеканалу CNN стверджують, що ця загроза пов’язана з Росією.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....