Рада ЄС підтримала використання прибутку від російських заморожених активів: деталі

Поділитися:

Рада Європейського Союзу ухвалила постанову, завдяки якій можуть ухвалити рішення про можливе використання прибутку від заморожених активів рф для України.

Про це йдеться у заяві Ради ЄС.

Там пояснили, що сьогоднішнє рішення роз’яснює заборону на операції, пов’язані з управлінням резервами та активами Центробанку рф.

Рада вирішила, що центральні депозитарії, які володіють активами російського банку на суму понад 1 млн євро, повинні окремо обліковувати залишки коштів, що накопичуються через обмежувальні заходи ЄС, а також окремо зберігати доходи від цього.

Також центральним депозитаріям заборонять розпоряджатися отриманим чистим прибутком, проте вони зможуть звернутися до свого наглядового органу з проханням дозволити вивільнити його частки.

Отже, це відкриває шлях до ухвалення Радою рішення про можливе створення фінансового внеску до бюджету ЄС з цих чистих прибутків для підтримки України та її відновлення.

Нагадаємо, наприкінці січня 2024 року у Міністерстві юстиції України заявили, що ЄС акумулює заморожені російські активи, а надприбутки від них можуть передати Україні. Йшлося про російські активи на суму 260 млрд євро, 210 з яких уже заморожені на території Бельгії та Люксембургу.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
26 Липня 2024 року - 15:13
Що таке холістична медицина та як її принципи стосуються стоматології?
26 Липня 2024 року - 14:14
24 липня 2024 року на другій зустрічі ком’юніті «Майстерня сенсів»...
23 Липня 2024 року - 17:51
Президент вніс до Верховної Ради законопроєкти про затвердження його указів...