Оскільки допомога України під сумнівом, бізнес має стати планом Б – Bloomberg

Поділитися:

Зі своєї бази в місті Дніпро в центральній Україні Biosphere Corp. постачала в країни колишнього Радянського Союзу побутові та чистячі засоби. Попит був шалений. Замовлення були хороші.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Тоді, як і для решти країни, життя перевернулося з ніг на голову в лютому минулого року, коли Росія вторглася. Продажі впали на 30%. Біосфера мала заповнити порожнечу, коли українці пішли на війну. Результат: розробка сухого душу для ЗСУ, що підходить для солдатів в окопах.

Цей продукт є лише одним із багатьох інновацій для військових зусиль, які продемонстрували стійкість України за останні 22 місяці. Тим не менш, Biosphere тепер також є прикладом того, як компанії пристосувалися до реальності, яку політики неохоче сприйняли: конфлікт не закінчиться найближчим часом, і Україні потрібен план Б.

Країна зіткнулася зі скороченням ресурсів після контрнаступу, який не зміг досягти значних успіхів. Тим часом нова допомога з боку США та Європейського Союзу загрузла у їхній внутрішній політиці. Минулого тижня президент Володимир Зеленський був у Вашингтоні, щоб спробувати заручитися підтримкою, хоча йому сказали почекати. Тоді ЄС не зміг домовитися про новий пакет допомоги на 50 мільярдів євро (54 мільярди доларів).

Нагадаємо, керівники фінансів Європейського Союзу поклали кінець місяцям суперечок щодо фіскальної жорсткості, щоб узгодити нові правила, які будуть спрямовані на стримування боргів і визначення спроможності блоку інвестувати в ключові сектори, такі як оборона, на роки вперед.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...