ООН каже, що багаті країни залишають бідні позаду, ризикуючи глобальною стабільністю, – Bloomberg

Поділитися:

Згідно з даними Організації Об’єднаних Націй, вимірювання того, наскільки добре та скільки живуть люди, є новим доказом зростаючого розколу між багатими та бідними країнами, який попереджає, що зростання глобальної нерівності може спровокувати поляризацію.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Відповідно до звіту Програми розвитку ООН, індекс глобального розвитку ООН, який вимірює 193 країни — від Швейцарії на першому місці до Сомалі на останньому — минулого року досяг рекордного рівня.

Але індекс — суміш національного доходу на душу населення, освіти та очікуваної тривалості життя — показує, що 20 років постійного зменшення нерівності між багатими та бідними країнами повертається назад.

Covid-19, зростаюча кількість глобальних конфліктів, у тому числі в Україні та секторі Газа, і загрози демократії стали «нещасливою розвилкою, якої можна уникнути» на шляху до розвитку, а не «короткочасною невдачею», йдеться в програмі ООН.

Нагадаємо, економіка Великої Британії відновилася в січні, зареєструвавши помірне зростання після падіння в технічну рецесію в другій половині минулого року.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...