Німеччина частково профінансує екологічну модернізацію підприємств в Україні

Поділитися:

Німеччина запускає нову грантову програму для українського бізнесу, який хоче реалізувати проєкти з екомодернізації власного виробництва.

Грантова підтримка передбачатиме співфінансування декількох проєктів з впровадження бізнесом Найкращих доступних технологій та методів управління  – у розмірі до 1 млн євро на кожен проєкт. Про це повідомляє пресслужба Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України.

«Серед ключових вимог: проєкт має стосуватись установок, які підпадають під сферу дії та мають проєктну продуктивність відповідно до Європейської Директиви 2010/75/ЄС (Додаток І).

Підприємство та його потужності мають бути розташовані на території України, окрім тимчасово окупованих територій та територій, де проходять активні бойові дії. А також за умови відсутності співпраці з країною-агресором та компаніями, що зареєстровані або діють на території країни-агресора, компаніями з санкційних списків ЄС, США чи України», – повідомили в Міністерстві.

Грантова програма Німеччини має на меті заохотити український бізнес до екомодернізації ще до повноцінного запуску реформи в Україні. Крім того, успішна реалізація «пілотів» стане сигналом для інших міжнародних донорів та фінансових організацій про готовність бізнесу до переходу на європейські стандарти роботи навіть під час воєнного стану.

Нагадаємо, у Міненерго підрахували збитки Україні від російських атак по енергетичній системі.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....