Незамінних немає: Німеччина купуватиме газ у Катару, замість росії

Поділитися:

Катар домовився про багаторічний контракт на постачання скрапленого природного газу до Німеччини.

Про це пише AFP.

За інформацією, Катарська нафтогазова держкомпанія QatarEnergy, починаючи від 2026 року, продаватиме Німеччині впродовж наступних 15 років 2 млн тонн скрапленого природного газу на рік.

«Катар погодився поставляти в Німеччину два мільйони тонн скрапленого природного газу на рік протягом як мінімум 15 років, оскільки найбільша економіка Європи бореться за альтернативні поставки після вторгнення росії в Україну», – пише агентство.

«За допомогою довгоочікуваної угоди Катар прагне «внести свій внесок в зусилля з підтримки енергетичної безпеки Німеччини і Європи», – сказав міністр енергетики Катару і генеральний директор QatarEnergy Саад Шеріда аль-Каабі.

Третьою стороною в угоді виступила американська компанія ConocoPhillips, яка взяла на себе транспортування газу з катарських проєктів North Field East і South до СПГ-терміналу Brunsbuttel, що розробляється на півночі Німеччини.

Німеччина, чия економіка чи не найбільше використовує природний газ для забезпечення своєї промисловості, таким чином прагне замінити весь імпорт енергоносіїв із росії вже до середини 2024 року.

Міністр економіки Німеччини Роберт Хабек назвав «відмінним» 15-річний термін дії угоди.

Переговори з європейськими країнами раніше йшли важко, оскільки Німеччина та інші країни відмовлялися підписувати довгострокові угоди з азійськими країнами.

Угода з Німеччиною була укладена через кілька днів після того, як QatarEnergy підписала 27-річну угоду про постачання чотирьох мільйонів тонн газу на рік до Китаю.

Нагадаємо: QatarEnergy підписала 27-річну угоду про постачання скрапленого природного газу (СПГ) китайській компанії Sinopec – це є найдовшою угодою в галузі СПГ, оскільки нестабільні ринки змушують покупців шукати довгострокові угоди.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...
15 Квітня 2024 року - 23:08
Понад чотири місяці студенти проходять навчання в соціальній акторській школі...
12 Квітня 2024 року - 13:41
Hillel IT School підписують у “Вчасно” навіть інструктажі з питань...
11 Квітня 2024 року - 12:05
Сьогодні, 11 квітня, Верховна Рада ухвалила Закон про мобілізацію