НАЗК внесло Raiffeisen Bank International до переліку міжнародних спонсорів війни

Поділитися:

Австрійська банківська група Raiffeisen Bank International (RBI) зіткнулася з тиском Європейського центробанку (ЄЦБ) через роботу в Росії. На цьому тлі, а також після набуття статусу міжнародного спонсора тероризму банк знову заговорив про повний вихід із ринку країни-агресора.

Акції RBI при цьому котяться вниз. За даними Yahoo.Finance, акції банку за добу втратили 7,5% від вартості. Падіння вже стало затяжним, воно безперервно триває з моменту появи претензій до банку через його роботу до РФ.

Вартість акції Raiffeisen Bank International за три місяці

За даними Reuters, ЄЦБ наполягає на припиненні діяльності Raiffeisen Bank у Росії. Втім, джерела зазначають: у центробанку визнають, що RFI доведеться сформувати чіткий план, який може містити продаж або закриття російського підрозділу.

“Тиск [ЄЦБ на Raiffeisen] виник після того, як високопосадовець США із санкцій висловив занепокоєння з приводу бізнесу “Райффайзена” в Росії під час візиту до Відня у лютому”, – повідомляє агентство. Саме в той період Райффайзен Банк потрапив на радари влади США.

Джерела зазначають, що “Райффайзен” поки що не має наміру представляти такий план. Проте у банку зробили і власну заяву. У ньому австрійська група нарікала на російські законодавчі обмеження, які заважають банківському бізнесу покинути країну.

Судячи із заяви RBI, група планує передати свій російський підрозділ іншим власникам. “RBI вивчає всі стратегічні варіанти майбутнього Райффайзен Банку Росія, аж до ретельно продуманого виходу з банку”, – повідомили у банку.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...
20 Квітня 2024 року - 22:53
Станом на 19 квітня в Єдиному реєстрі зброї вже зареєстровано...
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...