Найсильніше економічне зростання США з 2021 року ставить ФРС у скрутне становище – Вloomberg

Поділитися:

Економіка США, ймовірно, зросла в третьому кварталі найшвидше за майже два роки, дивовижне прискорення, головним чином завдяки споживачам, які пожинали переваги стабільного зростання робочих місць, зростання добробуту та послаблення інфляції.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“,

Згідно з опитуванням економістів прогнозується, що валовий внутрішній продукт зросте на 4,5% у річному вимірі в минулому кварталі, що більш ніж удвічі перевищує темпи попереднього періоду. Це було б найшвидшим темпом з кінця 2021 року, коли економіка позбувалася наслідків пандемії.

Зростання – це гарна новина для президента Джо Байдена, якому було важко переконати американців, які все ще страждають від постійної інфляції, що його економічна політика працює. Але для голови ФРС Jerome Powell & Co це створює певні труднощі.

Агресивно підвищуючи процентні ставки з березня 2022 року, центральний банк намагався приборкати інфляцію, пригнічуючи попит, уникаючи рецесії. У той час як інфляція охолола через перебої в глобальних ланцюжках поставок через пандемію та війну в Україні, внутрішній попит у США залишається високим, незважаючи на зусилля ФРС.

Нагадаємо, найбільша економіка світу, ймовірно, розвивалася найшвидшими темпами за майже два роки протягом третього кварталу завдяки стійкому тренду на збереження споживчих настроїв в США, що є викликом для чиновників Федерального резерву, які обговорюють, чи потрібне додаткове посилення політики.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....