Нафта зростає у ціні, а долар навпаки слабшає – Reuters

Поділитися:

Ціни на нафту різко зросли через послаблення долара США: ф’ючерси на нафту марки Brent підскочили на 1,6% до $88,42 за барель, а ф’ючерси на нафту марки WTI зросли на 1,8% до $83,36 за барель.

Ціна нафти стрімко піднімається через впадіння долара. Про це повідомляє Reuters.

У вівторок, ціни на нафту стрімко піднялися, привертаючи увагу інвесторів до економічних показників у зв’язку зі зниженням долара.

Ф’ючерси на нафту марки Brent підскочили на 1,6%, до 88,42 долара за барель, тоді як ф’ючерси на нафту West Texas Intermediate зросли на 1,8%, до 83,36 долара за барель.

Цей рух на ринку нафти став наслідком падіння індексу долара США до найнижчого рівня за тиждень. Переміщення фокусу з напруженості на Близькому Сході на глобальну економіку спричинило підвищення інтересу до нафтових ринків.

Згідно з данними S&P Global, ділова активність у США в квітні знизилася до чотиримісячного мінімуму, викликавши послаблення долара. Це зазвичай призводить до збільшення попиту на нафту, оскільки інвестори шукають відтінки в інших валютах.

Нагадаємо, у вівторок Американський інститут нафти повідомив, що запаси сирої нафти та бензину в США знизилися минулого тижня, але дистиляти, включаючи дизельне паливо та мазут, зросли, згідно з ринковими джерелами.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...