МВФ схвалив $890 млн для України, оскільки Київ бачить прогрес у контрнаступі

Поділитися:

Міжнародний валютний фонд остаточно схвалив виділення Україні 890 мільйонів доларів, оскільки військова влада каже, що контрнаступ країни прогресує.

Про це повідомляє Телеграм-канал “Перший Бізнесовий“.

Правління МВФ схвалило транш, який є частиною ширшої чотирирічної програми, на своєму засіданні в четвер, йдеться в заяві, надісланій електронною поштою.

Це вже другий транш, який уряд Києва отримав у рамках пакету 15,6 млрд доларів, схваленого в березні. У квітні постраждала війною економіка отримала 2,7 мільярда доларів від вашингтонського кредитора.

“Влада досягла значного прогресу у виконанні своїх зобов’язань за” програмою на тлі “важких обставин”, відповідаючи всім критеріям, йдеться в заяві МВФ у четвер. «Відданість влади програмі залишається твердою».

Рішення ради було прийнято, коли військові президента України Володимира Зеленського заявили, що їхні війська повернули ініціативу на полі бою, намагаючись відкинути російські війська з окупованих територій на сході та півдні України.

Нагадаємо, Україна отримала перший транш за новою програмою співпраці з Міжнародним валютним фондом; розмір цього траншу – $2,7 млрд, а резерви Національного банку в результаті надходження таких коштів перевищили $32 млрд.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....