МВФ попереджає про тривалу війну на Близькому Сході, високі процентні ставки будуть зберігатися ще довго – Вloomberg

Поділитися:

Міжнародний валютний фонд попередив, що тривала війна між ХАМАС та Ізраїлем може вплинути на економічну активність і прогноз інфляції в сусідніх країнах, таких як Єгипет, Ліван і Йорданія.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесвий“.

«Те, що відбувається на Близькому Сході, відбувається в той час, коли зростання повільне, процентні ставки високі, витрати на обслуговування боргу зросли через Covid і війну», — сказала Крісталіна Георгієва, керуючий директор фонду.

Насильство між ХАМАС та Ізраїлем почалося на початку жовтня, коли бойовики здійснили безпрецедентний напад, у результаті якого загинули 1400 ізраїльтян. Ізраїль відповів авіаударами по сектору Газа, убивши тисячі людей, і погрожує великою наземною війною, щоб знищити ХАМАС, який США та ЄС визнали терористичним угрупованням.

Вашингтонський фонд стурбований «трагічною втратою життів, а також руйнуванням і скороченням економічної активності» в сусідніх країнах. «Невизначеність є гострою для припливу туристів, – сказала вона, – інвестори соромляться йти туди, вартість страхування, якщо ви хочете перевезти товари, вони подорожчають».

Нагадаємо, економіка США, ймовірно, зросла в третьому кварталі найшвидше за майже два роки, дивовижне прискорення, головним чином завдяки споживачам, які пожинали переваги стабільного зростання робочих місць, зростання добробуту та послаблення інфляції.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...