Maersk готується повернутися в Червоне море під захистом США – Вloomberg

Поділитися:

Maersk друга за величиною контейнерна лінія в світі, заявила, що готується відновити судноплавство через Червоне море завдяки новій багатонаціональній морській групі для захисту суден від атак повстанців з Ємену.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

«Наразі ми працюємо над планами щодо перших суден, які здійснять транзит, і щоб це відбулося якомога швидше», — йдеться в повідомленні компанії. «При цьому забезпечення безпеки наших співробітників є надзвичайно важливим і нашим пріоритетом номер один у вирішенні складної ситуації в районі Червоного моря/Аденської затоки».

Оголошення було зроблено лише через два дні після того, як копенгагенська компанія заявила, що передбачає, що хаос у Червоному морі, спричинений атаками безпілотників хуситів через війну Ізраїлю та ХАМАС, триватиме місяцями.

У своїй недільній заяві Maersk заявив, що створення Operation Prosperity Guardian, морської оперативної групи, створеної США та союзниками, є «найприємнішою новиною для всієї галузі». США та їхні союзники заявляють, що розглядають можливі військові дії проти хуситів, яких підтримує Іран.

Нагадаємо, голова Банку Росії Ельвіра Набіулліна, яка допомогла Кремлю амортизувати удар від масштабних санкцій через вторгнення в Україну, заявила, що готується до посилення санкцій, спрямованих на економіку країни.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....