Людей змушують повертати субсидії. Що відбувається та як не втратити десятки тисяч гривень

Поділитися:

Необхідно своєчасно оплачувати комунальні послуги.

Попри війну, українці продовжують отримувати пенсії та житлові субсидії. Квітень – останній місяць, у якому держава виплачуватиме українцям раніше призначені субсидії. Видання «ГазПравда» розповіло, що потрібно робити, щоб не втратити субсидію у новому сезоні.

Хто не зможе отримувати субсидію

Пільговики, які отримують субсидію, можуть втратити її, якщо матимуть борги за комунальні платежі. Щоб не втратити державну допомогу, треба буде розрахуватися з боргами протягом квітня.

Для усіх домогосподарств, які наразі отримують субсидію на оплату житлово-комунальних послуг, термін її призначення закінчується у квітні цього року.

Так, до 1 травня 2023 року отримувачі субсидії мають розрахуватися з усіма боргами за комуналку.

Житлова субсидія не призначається за наявності простроченої понад три місяці заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, строк позовної давності якої не минув і загальна сума якої перевищує 680 гривень.

Попри те, що під час воєнного стану правила плати за житлово-комунальні послуги стали більш лояльними (боржників не штрафують та не припиняють надання їм відповідних послуг), загроза позбавлення субсидій у разі несплати комуналки цілком реальна. Таким чином здійснюється контроль цільового використання коштів отримувачами державної допомоги.

Раніше ми писали, якщо отримувач субсидії дозволяє собі крупні покупки, він вважається спроможним оплачувати комуналку самотужки.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...