Через які покупки можна залишитися без субсидії і чи є винятки

Поділитися:

Якщо отримувач субсидії дозволяє собі крупні покупки, він вважається спроможним оплачувати комуналку самотужки.

В Україні існує кілька причин, через які можна залишитися без субсидій і навіть бути змушеним повернути державі гроші. Однією із них є придбання нерухомого майна на суму понад 50 тисяч гривень в період користування субсидійними виплатами. Особи, які здійснювали подібні операції, зазвичай лишаються без допомоги від держави, хоча і в цьому правилі діють і окремі винятки.

Як зазначали спеціалісти ПФУ, тим українцям, які хочуть продовжувати отримувати субсидії навіть при наявності факту нової житлової площі, слід мати при собі окремі документи, котрі б дозволили не проводити відміну виплат.

Отже, субсидійні кошти можуть нараховуватися після купівлі будинку чи квартири, яка слідує за продажом попереднього домогосподарства. Дуже важливо, аби новенька нерухомість була єдиним житловим приміщенням у власності громадянина. Цей факт слід підтвердити за допомогою спеціальних документів.

У такому разі всі доходи від фінансової операції із продажем-купівлею нерухомого майна не враховуватиметься для сукупного дохода, а, отже, не матиме впливу на призначення субсидії.

Нагадаємо, українці можуть втратити субсидію на оплату комунальних послуг, якщо під час подання заяви про її продовження припустилися серйозної помилки в декларації про доходи сім’ї.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...