Субсидії в Україні: як можна виправити помилку у декларації про призначення пільги

Поділитися:

Українці можуть втратити субсидію на оплату комунальних послуг, якщо під час подання заяви про її продовження припустилися серйозної помилки в декларації про доходи сім’ї. Проте й у такому разі субсидіант може зберегти допомогу від держави.

Процедура досить проста, але її потрібно здійснити вчасно – протягом 30 днів з моменту подачі документів. Що робити у таких випадках, розповіли у Пенсійному фонді України (ПФУ).

Насамперед, потрібно враховувати: про помилку чи неточність субсидіанту зобов’язані повідомити. Якщо уповноважені орган цього не зробив, помилки немає. Повідомлення може прийти у будь-якій з таких форм оповіщення:

  • виклик на особисту співбесіду;
  • традиційна “паперова” пошта;
  • електронна пошта;
  • повідомлення в особистому кабінеті на порталі ПФУ;
  • портал Дія.Далі від субсидіанту потрібно буде або подати нову декларацію, або доповнити ту, що вже була подана. Наново звітувати про доходи доведеться, якщо помилка була пов’язана безпосередньо із внесеними даними. А доповнення приймаються у разі пропуску якогось із обов’язкових полів декларації. Форма подання виправленої декларації не має значення.

30-тиденний дедлайн для надання документа можуть продовжити – у разі, якщо субсидіант був хворий та має лікарняний лист. В інших випадках після закінчення цього терміну субсидію відберуть. Про таке рішення субсидіанту мають повідомляти окремо, на повідомлення надається три дні.

Але й відмова у наданні субсидії може бути не остаточною. Субсидіанту повинні видати повідомлення (паперове або електронне), в якому вказано причини відмови, а також прописано порядок заперечення такого рішення.

Нагадаємо, якщо відбулись якісь зміни в матеріальному становищі, то про ці зміни слід повідомити за тридцять днів.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...