Криза какао поглиблюється через те, що Гана збирається втратити доступ до банківських позик, – Bloomberg

Поділитися:

Гана має намір втратити доступ до ключового механізму фінансування, оскільки криза врожаю какао залишила країну без достатньої кількості бобів для отримання коштів.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Це остання ознака наслідків екстремальних погодних умов і хвороб, які вразили виробництво какао як у Гані, так і в сусідньому Кот-д’Івуарі, найбільшому виробнику. Цього року ф’ючерси на какао в Нью-Йорку зросли більш ніж удвічі до рекордного рівня понад 9000 доларів за тонну.

За словами керуючого Банком Гани Ернеста Аддісона, тепер країна звертається до трейдерів, щоб спробувати закрити дефіцит фінансування. Рада з виробництва какао Гани, регулюючий орган галузі, відомий як Cocobod, покладається на іноземне фінансування, щоб платити фермерам, які вирощують какао, за їхні боби.

«Другий транш кредиту на какао збирає консорціум покупців какао», — сказав Аддісон журналістам в Аккрі в понеділок.

Гана, другий у світі виробник какао, наприкінці минулого року отримала кредит у розмірі 800 мільйонів доларів від групи з восьми банків на чолі з Cooperatieve Rabobank UA. За словами людей, обізнаних із цією справою, які побажали залишатися невідомими, оскільки справа є приватною, Cocobod не має достатньо бобів, щоб підтримати друге й останнє вилучення 200 мільйонів доларів із закладу, що підтримується сировиною.

Нагадаємо, рекордне зростання продажів какао не має жодних ознак уповільнення, оскільки побоювання щодо дефіциту призводять до нових максимумів цін майже щодня.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....