Китай продає Росії так багато, що накопичується черга з контейнеровозів – Bloomberg

Поділитися:

В даний час у Росії є 150 000 надлишкових транспортних контейнерів, з якими залізничні склади ледве справляються, що відображає сплеск китайських товарів, які надходять в країну, але набагато менше вивозяться з неї.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

«Існує значне переміщення вантажів з Китаю в Росію, але дуже обмежене переміщення назад до Китаю з Росії», — сказав у звіті Крістіан Рулоффс, співзасновник і генеральний директор Container xChange. Це має «надзвичайно згубний вплив на бізнес контейнерної логістики через високий дисбаланс попиту та пропозиції».

Три роки тому біля узбережжя Лос-Анджелеса сформувалася лінія вантажних кораблів, які несли безпрецедентну хвилю імпорту для американських споживачів, щоб пережити пандемію, і символізували спотворену форму глобальної економіки.

Проте Росія тісніше пов’язаний з геоекономікою. Хоча Росія зазнала санкцій з боку західних економік після її вторгнення в Україну, уряд у Москві очікує, що обсяг торгівлі з Китаєм перевищить 200 мільярдів доларів цього року зі 185 мільярдів доларів у 2022 році.

Нагадаємо, Канцлер Німеччини Олаф Шольц применшив побоювання щодо потенційної торгової війни, спровокованої антисубсидійним розслідуванням Європейського Союзу щодо китайських електромобілів, водночас наводячи вагомі аргументи на користь глобалізованих ринків із рівними умовами гри для всіх учасників.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
26 Липня 2024 року - 15:13
Що таке холістична медицина та як її принципи стосуються стоматології?
26 Липня 2024 року - 14:14
24 липня 2024 року на другій зустрічі ком’юніті «Майстерня сенсів»...
23 Липня 2024 року - 17:51
Президент вніс до Верховної Ради законопроєкти про затвердження його указів...