Капіталізація крипторинку піднялася вище $2 трлн – Вloomberg

Поділитися:

Біткойн коливався в районі 52 000 доларів після широкого криптовалютного ралі, під час якого Ефір, другий за величиною токен, повернувся до того рівня, на якому він був до падіння стейблкоіна TerraUSD майже два роки тому.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

За даними CoinGecko, зростання біткойна майже на 25% з початку року допомогло підняти ринкову капіталізацію цифрових активів вище $2 трлн вперше з квітня 2022 року. У четвер в Нью-Йорку біткойн та ефір зросли більш ніж на 2% в один момент часу, причому останній переходив з рук в руки на рівні $2 852 станом на 9:59 ранку.

Підтримку біткоїну надали галузеві фактори, в тому числі дебют американських біржових фондів, що спеціалізуються на токені. Пакет продуктів від таких компаній, як BlackRock Inc. і Fidelity Investments, залучив чисті $3,9 млрд з моменту початку торгів 11 січня. Тим часом, так зване скорочення курсу біткойна вдвічі, яке має відбутися у квітні, обмежить пропозицію найбільшого цифрового активу, і багато хто розглядає цю подію як підтримку цін на основі історичного прецеденту.

«Нещодавнє цінове ралі, ймовірно, відображає сильний чистий приплив коштів в американські спотові біткойн-біржові ETF «, – сказав Зак Пандл, керуючий директор з досліджень криптовалютного фонду Grayscale Investments LLC.

Ефір повільніше, ніж біткойн, повертається до рівнів, що передували вибуху TerraUSD на початку травня 2022 року, що є психологічно важливим порогом, враховуючи руйнування, які спричинила ця подія. Творець TerraUSD, До Квон, перебуває під вартою в Чорногорії і чекає на екстрадицію до рідної Південної Кореї або до США, де його розшукують за звинуваченнями в шахрайстві.

Біткойн потроївся з початку минулого року, оговтавшись від обвалу цифрових активів у 2022 році. Ставки на ринку опціонів вказують на те, що трейдери націлені на ціни, які перевищують рекорд у майже 69 000 доларів, досягнутий у листопаді 2021 року.

Підтримуючі наративи щодо біткойна «допомагають всьому крипторинку, оскільки кореляція між BTC та іншими активами є високою «, – пише Ноель Ачесон, авторка інформаційного бюлетеня Crypto Is Macro Now.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...