Ізраїль утримує ставки, щоб захистити шекель, оскільки витрати на війну стрімко зростають, – Bloomberg

Поділитися:

Ізраїль утримався від зниження процентних ставок, а центральний банк зосередився на захисті шекеля та охолодженні інфляційних очікувань, оскільки війна в Газі спричинила різке зростання витрат на оборону.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Комітет з монетарної політики Банку Ізраїлю залишив ключову ставку на рівні 4,5% на друге засідання поспіль. Лише невелика більшість аналітиків, у тому числі JPMorgan Chase & Co., передбачили цей крок. Інші очікували скорочення на 25 базисних пунктів.

Шекель збільшив свій приріст після рішення. Станом на 17:50 він піднявся на 2,1% до 3,69 за долар. у Тель-Авіві, який готується до найкращих щоденних показників цього року. Він скасував усі втрати, яких він зазнав минулого тижня, коли погроза Ірану помститися Ізраїлю за смертоносний ракетний удар по одному з будівель посольства Тегерана в Сирії схвилювала ринки.

«З огляду на останні події, які вказують на значне зростання геополітичної невизначеності, Валютний комітет вирішив бути обережним і залишив процентну ставку незмінною», — сказав у своїй промові губернатор Амір Ярон.

Нагадаємо, існує великий оптимізм щодо зростання економіки Індії та її потенціалу зайняти місце Китаю як двигуна глобального зростання. Відповідно до аналізу Bloomberg Economics, Індія може стати найбільшим учасником зростання ВВП у світі вже у 2028 році.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...