Індія може випередити Китай на шляху глобального зростання, – Bloomberg

Поділитися:

Існує великий оптимізм щодо зростання економіки Індії та її потенціалу зайняти місце Китаю як двигуна глобального зростання. Відповідно до аналізу Bloomberg Economics, Індія може стати найбільшим учасником зростання ВВП у світі вже у 2028 році.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Щоб досягти цього, прем’єр-міністру Нарендра Моді потрібно буде досягти амбітних цілей у чотирьох ключових сферах розвитку: розбудова кращої інфраструктури, розширення навичок та участь робочої сили, будівництво кращих міст для розміщення всіх цих робітників і залучення більшої кількості фабрик, щоб забезпечити їм роботу.

Індійський фондовий ринок процвітає, напливають іноземні інвестиції, а уряди шикуються в чергу, щоб підписати нові торгові угоди з молодим ринком із 1,4 мільярда людей. Виробники літаків, такі як Boeing Inc., приймають рекордні замовлення, Apple Inc. нарощує виробництво iPhone, а постачальники, які вже давно згруповані навколо виробничих коридорів південного Китаю, слідують за ними.

Попри весь оптимізм, економіка Індії з 3,5 трильйонами доларів все ще є карликовою порівняно з гігантом Китаєм, який становить 17,8 трильйонів доларів, і економісти кажуть, що для того, щоб наздогнати, знадобиться ціле життя. Погані дороги, неоднозначна освіта, бюрократична тяганина та брак кваліфікованих робітників – це лише деякі з багатьох недоліків, з якими стикаються західні компанії, відкриваючи магазин.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Олаф Шольц оптимістично оцінив перспективи зростання найбільшої економіки Європи, вказавши на уповільнення інфляції та можливе скорочення ставок у найближчому майбутньому.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....