Дні Німеччини як промислової наддержави добігають кінця – Bloomberg

Поділитися:

Протягом останнього року було багато повторень таких фіналів, що підкреслювало болючу реальність, з якою стикається Німеччина: її дні як промислової наддержави, можливо, добігають кінця. Промислове виробництво в найбільшій економіці Європи має тенденцію до зниження з 2017 року, і падіння прискорюється в міру зниження конкурентоспроможності.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

«Чесно кажучи, надії небагато», — сказав Штефан Клеберт, виконавчий директор GEA Group AG — постачальника виробничого обладнання, що бере свій початок у кінці 1800-х років. «Я дійсно не впевнений, що ми зможемо зупинити цю тенденцію. Багато речей доведеться змінити дуже швидко».

Основи промислової машини Німеччини впали, як кісточки доміно. США віддаляються від Європи та намагаються конкурувати зі своїми трансатлантичними союзниками за кліматичні інвестиції. Китай стає більшим суперником і більше не є ненаситним покупцем німецьких товарів. Останнім ударом для деяких важких виробників став кінець величезних обсягів дешевого російського газу.

Поряд із глобальною нестабільністю, політичний параліч у Берліні посилює давні внутрішні проблеми, такі як інфраструктура, старіння робочої сили. Система освіти, колись сильна, символізує тривалу відсутність інвестицій у державні послуги. За оцінками дослідницького інституту Ifo, погіршення математичних навичок обійдеться економіці приблизно в 14 трильйонів євро (15 трильйонів доларів) виробництва до кінця століття.

Нагадаємо, у ЄС планують включити до 13-го пакету санкцій проти Росії компанії, які забезпечували транспортування та логістику боєприпасів з Північної Кореї до РФ.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...
20 Квітня 2024 року - 22:53
Станом на 19 квітня в Єдиному реєстрі зброї вже зареєстровано...
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...