Чому криптовалютні стейблкойни все ще хвилюють ФРС – Bloomberg

Поділитися:

Коли банк Silicon Valley розпався в березні минулого року, криптокомпанія Circle Internet Financial Ltd. мала 3,3 мільярда доларів готівкових резервів, що гарантували її USD Coin, які лежали в банку, і вона не могла їх використвувати. Стайблкойни — це крипто-токени, вартість яких зазвичай прив’язана до такої валюти, як долар США. Вони пропонують трейдерам спосіб швидко переходити між більш нестабільними монетами та чимось, що наближається до готівки, або способом зберігання чи надсилання грошей без використання банку. Вони можуть відстежувати звичайну валюту різними способами, головним чином утримуючи активи, такі як готівка або державні облігації, щоб підтримувати вартість монети.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

З огляду на те, що близько 8% резервів USDC застрягли, стейблкоїн пережив власну нестабільність. Трейдери поспішали вийти, опустивши його ціну значно нижче 1 долара протягом вихідних, коли регулятори вирішували, що робити з SVB. Після того як уряд втрутився, щоб звільнити всіх вкладників банку, ціна USDC відновилася. «Після минулорічної банківської кризи Circle модернізував ринкову інфраструктуру USDC, щоб стати найсильнішим, найбезпечнішим і найпрозорішим цифровим доларом в Інтернеті на сьогоднішній день», — сказав представник Circle.

Криза показала, як стейблкоїни можуть постраждати від проблем у традиційному фінансовому світі. Але дехто стурбований тим, що стейблкойни, загальна ринкова вартість яких станом на кінець січня становила 136 мільярдів доларів, можуть мати потенціал для того, щоб сколихнути реальні ринки у відповідь. «Вони стають все більш взаємопов’язаними, більш взаємопов’язаними з традиційною фінансовою системою», – каже Гіларі Аллен, професор права Вашингтонського юридичного коледжу Американського університету.

Нагадаємо, промислове виробництво в Німеччині має тенденцію до зниження з 2017 року, і падіння прискорюється в міру зниження конкурентоспроможності.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
26 Липня 2024 року - 15:13
Що таке холістична медицина та як її принципи стосуються стоматології?
26 Липня 2024 року - 14:14
24 липня 2024 року на другій зустрічі ком’юніті «Майстерня сенсів»...
23 Липня 2024 року - 17:51
Президент вніс до Верховної Ради законопроєкти про затвердження його указів...