Через обстріли на Донеччині знеструмлено шахту, – Міненерго

Поділитися:

Станом на 2 червня внаслідок нічного обстрілу російсько-окупаційних військ вимикалися лінії електропередач у Києві та Київській області. Тим часом на Донеччині ворог ударив по об’єкту генерації.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства енергетики України.

“Уночі ворог завдав чергового масованого ракетно-дронового удару. Зокрема, ворожою ціллю стали Київ та Київська область. Внаслідок обстрілу є пошкодження та технологічні порушення. Були зафіксовані вимкнення кількох ліній електропередачі”, – йдеться в повідомленні.

На Донеччині внаслідок обстрілів було знеструмлено 8 населених пунктів. Під удар потрапив і об’єкт генерації електроенергії – пошкоджено тепломережу. Також без живлення залишилася шахта.

Понад 13 тисяч споживачів у Харківській області також без електроенергії.  Через попередні обстріли також залишається без світла частина споживачів у Сумській, Запорізькій, Херсонській, Чернігівській областях. Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація.

За добу вдалося повернути світло для майже 25 тис. споживачів. Більшість із них – це абоненти в Донецькій та Херсонській областях. На Херсонщині заживили населений пункт, який був знеструмлений з початку деокупації. 

Нагадаємо, складна ситуація на майданчику Запорізької АЕС погіршується з кожним днем − окупанти продовжують завдавати безпосередньої шкоди ядерній безпеці та захищеності станції.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...
20 Квітня 2024 року - 22:53
Станом на 19 квітня в Єдиному реєстрі зброї вже зареєстровано...
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...