Bloomberg: ЄС підтримує нові санкції проти Росії для боротьби з їх уникненням

Поділитися:

Країни-члени Європейського Союзу підтримали новий пакет санкцій проти Росії за її вторгнення в Україну, включаючи заходи, спрямовані на протидію обходу санкцій.

Про це повідомляє Телеграм-канал “Перший Бізнесовий“.

11-й набір заходів ЄС з моменту початку війни включає заборону транзиту багатьох товарів через Росію та новий інструмент для накладення санкцій на треті країни, які не роблять достатньо, щоб зупинити Москву і допомагають їй ухилятися від санкцій.
Основна мета – закрити лазівки та боротися з обходом. Це особливо стосується здатності Москви отримувати заборонені технології — через такі держави, як Об’єднані Арабські Емірати, Вірменія, Казахстан та інші країни Центральної Азії.

Новий механізм надає країнам ЄС повноваження обмежувати ключовий експорт до третіх країн, якщо дипломатичні зусилля щодо їх стримування провалюються. Відповідно до останнього проекту його масштаби були зменшені під час тижневих переговорів між посланцями до такої міри, що деякі офіційні особи стурбовані тим, що планка для його використання зараз занадто висока.
Згідно з проектом, пропозиції заборонити кораблям із забороненими товарами заходити в порти ЄС були майже скасовані. Нові заходи включають офіційне припинення поставок нафти через північну ділянку нафтопроводу «Дружба» та обмеження для суден, які вимикають свої навігаційні системи.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....